HomePlan

Onze relatie en samenwerking met HomePlan begon in 2017 toen Alfons van den Bergh, directeur Bergh Vastgoed & Ontwikkeling, afreisde naar Nicaragua om daar te bouwen aan huizen voor arme gezinnen. Nabij de stad Leon, bouwde Alfons huizen in de sloppenwijk Aracelly Perez waar de armste mensen van Nicaragua wonen. Deze reis en ervaring hebben behoorlijk indruk gemaakt, vandaar dat we HomePlan sinds 2017 steunen om meer mensen te kunnen helpen. Door te bouwen aan een huis creëren we een thuis waar mensen kunnen werken aan hun toekomst, dat is pas Samen Beter Bouwen.

Wat doet HomePlan precies

HomePlan is een organisatie die zich sinds 1997 inzet om de allerarmste te voorzien van degelijke huizen zodat zij kunnen bouwen aan een toekomst. Zij zetten zich in om wereldwijde armoede in de wereld structureel te verminderen door arme gezinnen te voorzien van een toekomstperspectief. 

 

 

De manier van aanpak is wat HomePlan uniek maakt

Door meer veel lokale partijen en instanties samen te werken wordt er informatie ingewonnen over o.a. grondbezit, watervoorziening, onderwijs voorzieningen, medische hulpvoorzieningen en bouweisen. Zodra er toestemming is om te bouwen begint de organisatie met het realiseren van de woningen, hierbij stimuleert HomePlan lokale financiering van de projecten.

De organisatie is zeer betrokken bij de realisatie van nieuwe projecten. Tijdens de bouw zijn ze graag persoonlijk betrokken, daarnaast behouden ze met alle partijen goed contact om de bouw snel en soepel te laten verlopen. 

Zelf op bouwreis? of meer weten over HomePlan? Kijk dan bij 'meer informatie'