Bergh Bouwgroep ontvangt 35 meiden tijdens Girls’ Day

28-05-2024
Terug naar overzicht

Onlangs ontvingen wij 35 meiden van basisschool De Kreek op het kantoor van Bergh Brandveiligheid. Dit bezoek maakte onderdeel uit van de landelijke Girls’ Day: een initiatief van VHTO voor meiden van 10 tot 15 jaar met als doel om meiden op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en IT.

Samen bouwen aan een kettingreactie

De meiden kregen tijdens het bedrijfsbezoek meer informatie over de werkzaamheden in de bouwsector door middel van een interactieve presentatie. Daarna werden ze uitgedaagd om samen in de werkplaats te bouwen aan een kettingreactie.

Waarom is Girls’ Day zo belangrijk?

Tijdens Girls’ Day 2024 gingen meiden door het hele land op bezoek bij technische- en IT-bedrijven. Zo maken ze kennis met deze sectoren, wat de kans vergroot dat ze straks kiezen voor deze sector. Meiden en vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in techonderwijs en -beroepen; slechts 17% van de werknemers in bèta, techniek en IT zijn vrouw.

Anne Havermans, ontwerpleider van Bergh Bouw: “Ik vind het belangrijk dat we samen jongeren al vroegtijdig blijven enthousiasmeren voor de bouwsector, want we staan samen voor een enorme opgave!”

Sahar Yadegari, directeur van VHTO: “We zijn heel blij dat deze Girls’ Day weer honderden bedrijven door heel Nederland meedoen. Daardoor kunnen we duizenden meiden ervaren dat techniek ook hun wereld is, dat ze er thuishoren, dat ze het kunnen en dat ze het leuk vinden. Meiden en vrouwen moeten invloed kunnen uitoefenen op het vormgeven van techniek en technologie, onze samenleving wordt er immers meer en meer door vormgegeven.”

Over Girls’ Day

Girls’ Day is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij duizenden meiden bedrijven bezoeken in de bèta, techniek en IT. VHTO koppelt scholen aan bedrijven of bedrijfsonderdelen in de buurt. De meiden maken zo laagdrempelig kennis met wat bèta, techniek en IT allemaal te bieden heeft en krijgen daardoor een bredere kijk op hun eigen mogelijkheden.


Ik help je graag verder

Jolanda van Thillo

Klantmanager Bergh Beheer & Onderhoud Stel je vraag